מדריך לשליחת תוכן שיווקי – כיצד להימנע תביעות “ספאם”

מדריך לשליחת תוכן שיווקי – כיצד להימנע תביעות “ספאם”

כיצד להימנע מתביעות “ספאם” – ריכזנו עבורכם מספר טיפים והמלצות לשליחת תוכן שיווקי בצורה תקינה ויעילה בהתאם להוראות חוק התקשרות (בזק ושידורים), תשמ”ב – 1982 (הידוע כ”חוק הספאם”).

חשוב לדעת! – אסור לשלוח לאף אדם דברי פרסומת מבלי לקבל את הסכמתו מראש!

בעידן של תביעות “ספאם” ורגולציות מחמירות, חשוב להיות מודעים לחוקים ולנהלים על מנת להימנע מתקלות משפטיות ולהבטיח שיווק אתי ויעיל.

  1. חובת קבלת הסכמת הלקוח –
    1. על פי החוק, כל פרסומת שנשלחת ללקוח, בכל אמצעי תקשורת (דוא”ל, SMS, פקס וכיו”ב) חייבת להיות מלווה בהסכמתו המפורשת של הלקוח לקבלת דבר הפרסומת. כלומר, לפני שליחת הודעות שיווקיות, יש לוודא כי הלקוח נתן את הסכמתו, בדרך כלל באמצעות צ’קבוקס או הסכמה אקטיבית אחרת במעמד הרשמה לשירות או בעת רכישת מוצר. חשוב לציין כי הסכמה זו צריכה להיות ברורה ומובנת, וללא שימוש בהסכמות כלליות או מוסוות.

על כן, מומלץ להוסיף באתר תיבת סימון / צ’קבוקס באמצעותה יאשר הלקוח כי הוא מסכים לקבל מכם תוכן שיווקי.

  1. הסרה מרשימת התפוצה –
    1. יש לאפשר ללקוח להסיר את עצמו בקלות ובמהירות מרשימת התפוצה באמצעות קישור או הוראות ברורות כיצד ניתן לבטל את ההסכמה.
    2. האפשרויות שינתנו ללקוח להסרה מרשימת התפוצה יכולות לכלול:
  • קישור ישיר להסרה בהודעת הפרסומת עצמה (“לחץ כאן להסרה מרשימת התפוצה“).
  • אפשרות להסרה באמצעות השבת הודעה עם מילת מפתח כמו “הסרה” או “ביטול מנוי“.
  • חשוב לזכור, כי הסרה כזו לא יכולה להיות כרוכה בעלות נוספת או במורכבות יתרה.
  1. במידה והלקוח ביקש להסיר את עצמו מרשימת התפוצה, עליכם להפסיק לאלתר את שליחת התוכן השיווקי לאותו לקוח.
  2. חשוב לשים לב, כי הסרת הלקוח מרשימת התפוצה צריכה להיעשות בתוך פרק זמן סביר, בדרך כלל תוך 48 שעות מקבלת הבקשה.
  3. אופן ניסוח הפרסומת ו/או התוכן השיווקי –
    1. הפרסומת והתוכן השיווקי הנשלח ללקוח, חייב להיות מנוסח בצורה ברורה, מקצועית ולא מטעה. עליהם לכלול את פרטי יצירת הקשר עם המפרסם, בין היתר, שם העסק, כתובת פיזית וכתובת דוא”ל.
    2. כמו כן, עליכם לציין, באופן מפורש וברור, כי מדובר בפרסומת ואף לציין בכותרת התוכן השיווקי, את המונח “פרסומת”.
    3. ובכן, יש להקפיד על מספר תנאים מצטברים שיופיעו בדבר הפרסומת על מנת שזו תעמוד בדרישות חוק התקשרות(בזק ושידורים), תשמ”ב – 1982 (הידוע כ”חוק הספאם”), כמפורט להלן:
  • הצהרה על היותו של התוכן דבר פרסומת: יש להבהיר באופן ברור כי מדובר בהודעת פרסומת. לדוגמה, ניתן להוסיף כותרת כמו “הודעת פרסומת” בראש ההודעה.
  • פרטי יצירת קשר: יש לכלול את שם העסק, כתובת פיזית וכתובת דוא”ל תקנית.
  • אופציה להסרה: יש לאפשר ללקוח להסיר את עצמו בקלות ובמהירות מרשימת התפוצה. יש לכלול קישור או הוראות ברורות כיצד לבטל את ההסכמה (למשל: “אם אינך מעוניין לקבל הודעות נוספות, לחץ כאן להסרה”)
  1. חוקים רלוונטיים
    1. כבעלי עסק ואתר סחר מקוון, להלן חלק מהחוקים שעליכם להכיר על מנת להעניק ללקוחותיכם את השירות הטוב וההוגן ביותר וכדי להקטין את החשיפה לתביעות צרכניות וייצוגיות –

משרדנו מעניק ייעוץ וליווי מלא לחברות ועסקים, בין היתר, עריכת הסכמי התקשרות עם עובדים, ספקים ולקוחות, עריכת תקנון אתר ומדיניות פרטיות, רישום סימני מסחר, רישום מאגרי מידע וכיו”ב.

מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה ונשמח לעמוד לרשותכם

בכבוד רב ובברכה,

אופיר לוי משרד עורכי דין

האמור במדריך זה לעיל אינו מהווה, בשום מקרה, ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי. כמו כן, האמור מהווה מידע כללי בלבד שאינו מותאם לכל אתר ו/או פעילות עסקית וניתן לשם הלימוד האישי בלבד וכל פעולה שתעשה בעקבות האמור תעשה באחריות הקורא בלבד.

התכנים מוגנים בזכויות יוצרים והינם לשימוש אישי בלבד אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, להפיץ הלאה את התכנים המופיעים במדריך זה ללא אישור מפורש ממשרד אופיר לוי עורכי דין.

לעוד מאמרים
דילוג לתוכן